OYSTER STOUT (Porterhouse)

Tast fet el 30 octubre 2013 per panxampla

Fundada en 1996, la Poterhouse Brewing Company es la broueria independent més gran d’Irlanda. Va començar essen només un pub a Dublin i ara és una franquícia de bars que operen en Londres i Nova York comercialitzant les seves begudes.

El nom no és gratuït. Si bé en el passat s’havia anomenat ‘oyster stout’ a les stout que es maridaven amb ostres, en aquest cas, s’han posat aquests moluscs als tancs de fermentació de la cervesa. Afortunadament no les veurem surant a la superfície del got, però si podem notar el seu gust molt subtilment.

De color negre o gairebé negre i escuma beix amb molt bona retenció i graciós lliscament per les parets del got fins el final. Aroma de xocolata amb caramel i unes notes com de mineral, que ara, després de trobar l’explicació oficial, podria ser la maceració de les ostres. En boca domina una mica l’amargor i un pel de fumat sense arrivar a la rauchbier, i sobretot xocolata. Hi ha una petita nota afruitada però el gust extrany a salat de les ostres domina el tast en el rere-gust. De cos lleuger per tractar-se d’una stout.

Aquesta ha estat la segona oyster que prenc i sense cap dubte, la millor. Comprada a la Birreria d’Andorra, un lloc de pas auto-obligat en totes les meves escapades al país pirinenc.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *