DOUGALLS HAITI

Tast fet el 9 abril 2013 per panxampla

Haiti, una cervesa stout solidària. 20 cèntims del preu de cada ampolla es destinen a la reabilitació dels recursos pesquers de la ciutat de Jacmel, al sud de l’illa que comparteixen Haiti i la República Dominicana, dammificat pel terratrèmol de 2010.

En condicions normals no l’hauria comprada. Més què res perque les stout artesanals no han aconseguit fer-se un lloc entre les meves favorites. Són poques les microcerveseries que aconsegueixen un producte òptim. Ara penso en la Jazz Tarraco, per cert.
La qüestió és què, l’home de la botiga em va dir que estava molt ben aconseguida i a més això dels 20 cèntims. Va ser a la botiga de Castillejos.

Be, és una doble stout, de 8 graus d’alcohol i feta amb una barreja de maltes, què copio de la seva informació Maris Otter, Crystal, Xocolata, Black, Roasted Barley, Blat i Civada, i llúpol americà Willamete. Terrible.
De color negre opac al got, amb reflexos brillants en contrallum i amb una corona d’escuma cremosa de color beige. Força duradora i amb bon rastre en el vidre a mida que es consumeix. L’aroma és a torrat, amb cafè i xocolata. En boca, a més d’aquests, s’afegeix un lleuger toc fumat i dolç, de cos mitjà amb bona dosi de gasificació. El final és lleugerament amarg.

Bona iniciativa solidària, però no trobo res més de nou que pugui dur-me a comprar-la de nou. Dougalls és una cerveseria de Cantàbria.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *