CAPFOGUER STOUT

Tast fet el 5 octubre 2013 per panxampla

Capfoguer stout, tota una troballa. Cervesa artesana feta a Santa Coloma de Gramanet per uns nois jovenets que fan la feina ben feta. Tastada a la fira de Les Corts. No tenia cap referència, únicament el directori d’expositors. Vaig veure de seguida la paraula màgica ‘stout’ i es clar…

Val a dir que aquesta microcerveseria de Santako te una capacitat per fer més de tres mil litres al mes. Gens malament. A part de la stout fan la de blat, la pale ale i una altra que també vaig tastar i em va deixar knock out pels seus 10,2 graus, feta amb més de 200 herbes i ratafia. Buffff, el licor va trigar en marxar del reregust, una bomba. Però molt bona, això si.

Respecte la stout. Es negre opaca i amb una escuma beix mitjà que s’esvaeix molt ràpidament quedant la superfície llisa i negra. L’aroma es una barrejade cafè torrefacte, xocolata, regalèssia i malta torrada. En boca presenta uncos correcte, mitjà. Densa, i amarga, amb més gust de xocolata negra queno pas de cafè. Fins i tot te un record a les rauchbier alemanyes. El rere-gustés potent i dolç.

Sabeu què és un capfoguer?

El capfoguer és uns estri per a la llar de foc. Rep aquest nom cada una de les dues barres de metall, recolzades sobre el terra de la llar de foc, on s’hi posen els troncs i tions, que eleven el foc sobre el sòl de la llar i en permeten l’oxigenació. S’utilitzen també per dipositar les olles sobre el foc per escalfar-hi o coure el menjar.
Apa, ara a fer nones…

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *