MEANTIME CHOCOLATE PORTER

Tast fet el 27 juliol 2012 per panxampla

El nom de la fàbrica prové del lloc on és, al londinenc barri de Greenwich, a la banda sub del riu Tàmesi.

 És conegut per èsser la localització del temps mitjà de Greenwich, les famoses lletres GMT i què és el sistema horari adoptat el 1884 per posar un ordre a la diversitat d’hores oficials de cada país.

Encara que potser ja ho vaig comentar alguna vegada, la porter és una cervesa fosca que pertany a les ale, amb malta torrada i un gust amarg originat pel llúpol. És un estil propi de Londres que va triomfar entre la classe treballadora per les seves qualitats nutritives. Es creu que el nom de porter, què en anglès significa maleter, prové de que a les estacions de trens, quan algú volia una cervesa simplement cridava ‘porter’… Pel que fa a les porter amb xocolata, aquestes ja s’elaboraven en el segle XVIII, quan pel port de Greenwich pasàven vaixells carregats de cafè i xocolata, ingredients que s’afegien tant a porters com a stouts.

En got, tenim una beguda d’aspecte fosca, quasi be negre amb una escuma compacta de color cafè. És càlida, complexa i suau. En boca s’aprecia molt la facilitat d’entrada i és comparable a beure una mousse de xocolata. Val a dir que l’ingredient principal és la xocolata negra belga. 6.5º graus d’alcohol.

Una gran cervesa que m’ha agradat força.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *