CAT PORTER

Tast fet el 10 maig 2012 per panxampla

La setmana passada, vaig visitar la Birrasana de Blanes. M’agrada el ritme de promoció que està tenint el món de la cervesa artesana darrerament.

 Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles. Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense. Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)
Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira. I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum ! La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit. Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

I per començar el tast, què millor que la Cat Porter, què ja em va seduïr amb el tast en got a la fira.Fins que no he tret l’etiqueta i la he mirada bé, no m’havia adonat!  Un gat fent nones dins una lluna, unes muntanyes de nit il·luminades per la lluna -el Montseny o Montserrat?- i tot tancat per un cercle groc i les quatre barres! És potser “Cat” un gest de complicitat a Catalunya? Investigaré.

La cervesa és de color marró molt fosc, i a contrallum alguna tonalitat vermellosa. L’escuma es molt generosa i de color beige fosc, o bronze medalla. En el nas ensumo xocolata, malta torrada i notes fumades tot amb un acompanyament afruitat. En boca és d’un cos mitjà-alt, cremosa i densa, notant-se de nou la xocolata en el paladar. Acompanya en tot moment l’amargor típica de la malta torrefacta i un puntet de fumat que li dona un final un pel sec però agradable.Una cervesa que m’ha agradat força i que espero trobar de nou en alguna fira.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

  

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *