LAUGAR CCVIII

Tast fet el 21 maig 2012 per panxampla

Una burrada de cervesa de 208 IBUs, tal i com indica el seu nom. De la cerveseria basca de Barakaldo, Laugar Brewery.

Comprada a la Birrasana de Blanes, i ells mateixos diuen en la descripció: “Lúpulo a cañón”. A més es treuen de la txapela un nou estil, el Hardcore Doble IPA. Encara i això a mi no em va semblar tant amarga com podria esperar-se amb un IBU tant elevat. La vaig beure molt més fàcil que aquella de la BrewDog, la 5 AM que deien era molt amarga també. Ón tinc el meu llindar d’amargor?

En el catàleg de cates de la fira de Blanes, les pàgines dedicades a les seves cerveses son realment explosives. Els comentaris dels seus líquids són brutals. Encara que no tinc les cerveses per fer la nota de cata; unes quantes:
– Tripa:
— visual: “No lo se, perdí la vista al olerla”
— olfactiu: “Perdí el sentido del olfato al verla”
— gustatiu: “Puede que te tiña de rubio este tornado lupulado y si logras soportarlo, te verás recompensado”

– Txorrañejo:
— visual: “Como un guiri a la brasa”

– Kanelo:
— gustatiu: “Arranca tu Delorean y viaja a tu pasado para disfrutar con esta reinterpretación cervecil de tu postre favorito”

– Ehun:
— gustatiu: “Como un racimo de ostias de lúpulo”

etc, etc…

 

CCVIII, de color ambre i molt tèrbola, amb molta carbonatació d’agulla fina. Escuma beige, esponjosa i duradora. L’aroma és a resina de pi de Les Planes (record de quan era infant, pero no ens remuntarem a l’Edat Mitjana), i herbes, acompanyat de llúpol a canó, lleuger xocolata i cafè. En boca es cremosa, amb tonalitats de toffe, caramel i bescuit, que ajuden a equilibrar l’amargor d’entrada. El final del glop és amarg, càlid i resinós, però queden certes notes afruitades que compensen tot eficientement.


 

ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *