BURRO DE SANCHO NEGRA

Tast fet el 29 desembre 2012 per panxampla

El Burro de Sancho, jeje, cervesa artesanal castellana. La veritat és que em va fer certa gràcia el nom.

Potser també és un tema de màrqueting per vendre més o per aconseguir-la com un objecte de record, un souvenir de la meseta. A més amb un ruc, què no és un ruc català, què més voldrien ells! És un ruc amb una semblança quasi perfecta del que acompanya Shrek.

La firma l’empresa Sagra de Toledo i com a fet diferencial, és la primera cervesa espanyola filtrada. Bé, no se exactament què és això de filtrar cerveses. En el tast no vaig notar gens d’especial. I si anem al web tampoc no hi ha gaire informació al respecte…

Els ingredients son 100% producte de la terra. Home, jo crec que si una cervesa és artesanal, què menys. També fan una mica d’història i expliquen (tot a l’etiqueta) què és un homenatge al ruc de Sancho Panza, que volia transformar en cervesa tota la civada que trobava en el seu camí.

La cervesa es negra, amb una mínima escuma lleugerament amarronada i que s’esvaeix molt ràpidament. L’aroma recorda a les cafeteres italianes, d’aquelles de color metall o negres, recorda la olor del marro del cafè quan les haviem d’obrir per fer una nova tanda. En boca, de cos mitjà i densa, notem una mica de sabor a xocolata, però sense oblidar-nos del cafè. Són 5 graus d’alcohol que no es noten .I com tota cervesa negra, més bona quan més atemperada està, oi? Doncs no és el cas (exactament)  Aquesta perd la força i el caràcter del cafè, però guanya l’amargor i el gust de la xocolata!En resum, m’agrada però n’hi han de millors.

A més no és cosa fàcil trovar-la per Barcelona. De fet la vaig trovar al Maresme, al carrefour de Santa Susanna….


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: EL BURRO DE SANCHO RUBIA | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *