NORTHMAEN ROUSSE

Tast fet el 28 agost 2012 per panxampla

A l’any 997, Dominique (Leo) i Frédérique (Fredo) van inciar la fabricació de Camus Northmæn cervesa segons la tradició víkinga.

Aquests, van portar la cervesa d’ordi a la zona del Sena durant el seu assentament. El procés era simple. Ordi cru, infusionat i fermentat en bótes obertes. El que no tinc clar és si esterelitzàven els estris o no. L’etiqueta és un homenatge viking (normand) a aquells herois salvatges que vingueren del nord…

Comprada juntament amb dues ‘germanes normandes més’ a la bonica població de Port-en-Bessin-Huppain, al departament de Calvados, és a dir, a la Normandia. Val la pena visitar aquest port.

Cervesa sense filtrar, de color ambre-castany, amb dos dits d’escuma cremosa de color beige, amb una retenció molt llarga i molta micro bombolla. L’aroma és força suau a base de maltes torrades, i afruitada. En boca igualment notem la malta i les fruties, amb notes de caramel i l’amargor del llúpol herbal. Amb un cos mitjà recorda el liquid en la boca a un vi amb gasosa, per la carbonatació constant. Té un final amarg, però és força refrescant i fàcil de beure.

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: Botí cerveser de les vacances 2012 | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *