DE VERBODEN VRUCHT

Tast fet el 14 març 2011 per panxampla


Una ampolla d’aquesta cervesa no pasaria desapercebuda en qualsevol museu del món. I és que l’etiqueta és tota una obra d’art. Be, una obra d’art tunejada.

L’obra original és l’Adam i Eva de Rubens. La gràcia és qué estan bevent cervesa. I és precisament per això què se’n diu Verboden Vrucht, li fruit défendu; o la fruita prohibida.  Els creadors son la conegudíssima cervecera Hoegaarden belga. Qui no ha tastat les seves cerveses de blat? Doncs jo sense anar més lluny!!! En aquest cas és una ale belga, una brune, de 8,5 graus i amb fermentació en ampolla.
De color ataronjada quasi tirant a marró fosc, és tèrbola amb presència de sediment de llevat en suspensió i te molta carbonatació. Escuma blanca, amb moltes bombolles però què desapareix molt ràpidament, deixant una lleugera capa, com si fos la membrana d’una magrana. L’aroma és molt afruitat, destacant notes cítriques i tocs de taronja i potser plàtan, i fins i tot m’atreveixo a dir prèssec. La malta i llúpol evidentment que també s’ha asaboreixen. En boca és intensa i suau, amb un clar protagonisme dolç, deixant l’alcohol en el retrogust present d’una manera força sedosa. Finalment no se si decidir-me per l’àcid o pel cítric com a resum de gust general. Ups, m’he liat, però jo ja m’entenc. Força refrescant i sobre tot, bona cervesa.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *