VAPEUR COCHONNETTE

Tast fet el 30 setembre 2012 per panxampla

Cochonette és una cervesa belga elaborada per la Brasserie a Vapeur i que vaig comprar en una cerveteca de París, Le Peoples Drug Store, a Mont-Matre.

Reconec que la vaig agafar per la seva etiqueta, una truja ballant. Alguns veuran la Peggy. Per cert, la etiqueta molt mal parida per treure. Un adhesiu de mala qualitat que ni es deixava desenganxar en sec ni en mullat, fins el punt de que quasi es desfeia en aigua. Com veieu va quedar força malmesa.

Un cop abocada al got, és d’aspecte molt fosca, d’un color ocre profund. L’escuma blanca trencada i de ràpid consum, sense temps per enganxar-se al vidre. L’aroma es intens a alcohol i molt afruitat alhora que dolç. En boca la trobo forta i complexa i amd diferents tocs de gust com la taronja què és el predominant, després de l’alcohol.  En definitiva, una cervesa que podria donar més de sí i que el seu ganxo és la etiqueta.

Vaig a dedicar-li una mica d’història:
No domino gaire el francès, però si se que ‘cochon’ vol dir porc o garrí. De fet, hi ha una cervesa normanda que es diu “Rince Cochon”, amb un porc somrient com a logotip. Si mirem detenidament el dibuix, podem veure que la porqueta porta un vestit d’infermera molt provocatiu, oi? Fent una mica de recerca, la paraula ‘cochonette’, és una manera de dir puta en un llenguatge ‘carinyós’ (?). He anat més enllà i he sabut que la etiqueta la va encarregar la fàbrica el 1992 a un dissenyador local. En principi la cervesa s’havia de dir simplement Cochonne. El resultat vàren ser dues etiquetes amb dos porcs nus assecant-se i amb una tovallola cobrint les parts nobles, i encara que arricat, al public li va encantar. Va nèixer la Vapeur Cochonette (Vapor Puta). Tant va ser així que amb el temps encara que la cervesa ha esta la mateixa, les etiquetes han anat canviant; porcs amb roba interior, retoçant en una barra de bar d’alterne, amb les samarretes humides transparentant els pits, amb uniforms picants. Un bon ganxo de màrqueting pels col.leccionistes.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: Botí cerveser de les vacances 2012 | Petits Grans Plaers

  2. Pingback: Botí cerveser de les vacances 2012 | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *