BINK BLONDE

Tast fet el 30 juny 2012 per panxampla

La Brouwerij Kerkom belga fou fundada l’any 1878 per l’Evarist Clerinx, què va deixar d’estudiar medicina per fer-se cerveser.


En aquell temps, abans de la Primera Guerra Mundial n’hi havien 127 fàbriques només a la regió de Limburg. Llavors, la cerveza només se suministrava en barrils i en distàncies que poguessin ser cobertes amb carruatges de cavalls, tant a tavernes com a particulars. La fàbrica va ser ocupada pels alemanys durant la guerra i van aturar la producció fins el 1920 quan Paul, fill del fundador se’n va fer càrrec. I no va durar molt doncs, una altra fàbrica, l’Alken, va guanyar qüota de mercat, essent la Kerkom una de les víctimes. Van sobreviure la IIGM i inclús es va iniciar en el negoci Jean, nét d’Evarist, però sense gaire sort, fins abandonar definitivament el 1968 anant-se a treballar directament a la competencia.

Quan en Jean Clearinx va jubilar-se, torna a Kerkom i produeix la Bink blonde, nom en honor als habitant de St. Truiden. En 1999 Jean passa el timó a Marc Limet, gran cerveser per intentar millorar la qualitat de la cerveza tot conservant l’equipament tradicional. Aconsegueix begudes amb carácter. La fàbrica és una típica granja en la pagesia de Flandes.

De color daurat més aviat ataronjat, presenta una escuma força compacta I blanca. Refrescant, digestiva i afruitada, amb un aroma allupolitzat. El retrogust en palardar és lleugerament amarg (35EBU). Només 5,5º d’alcohol.

Com a dada específica, sabem que no està filtrada ni pasteuritzada, la segona fermentació és en ampolla i està llupolitzada en sec.


ALTRES CERVESES DE LA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *