AFFLIGEM DUBBEL

Tast fet el 15 desembre 2011 per panxampla

L’Affligem és una cervesa belga d’abadia del mateix nom i què és produeix des del 1704, mantenint la mateixa fòrmula.
És una convidada de pedra de totes aquelles botigues què asseguren tenir cerveses d’importació, i quan entrem resulta què només són les mateixes de sempre: Leffe, Grimberger, Affligem, alguna Chimay vermella… ;-p i últimament quasi en qualsevol hipermercat.
Comprada en el carrefour del Pinar, a prop de Madrid, aquesta versió Dubbel és la torrada, una cervesa de tipo ale, vermellosa. Un color vermell preciós, aconseguit amb maltes fosques i amb una segona fermentació en ampolla, que li dona un aroma afruitat i especiat. El líquid és net i transparent fins que amb l’ajuda dels restes de l’escuma lleugerament beige i densa, es torna tèrbola, i fins que només queda una suau capa a superfície. Fins el punt que a contrallum s’aprecien  les restes del llevat de la fermentació en ampolla.
La sensació en boca és molt agradable, amb una simbiòsi de sabors brutal. Un toc dolç com ara raïm i mango què ajuda a que sigui fàcil de pendre.
Com tota cervesa fosca i a partir d’una determinada graduació, val la pena deixar-la reposar. Aquesta aporta un 6.8º d’alcohol i no es nota gens a la boca, però si al nas. No dona aquella sensació d’estar bebent un licor. Amb el repós va agafant més cos, i apareixen més aromes i sabors, més afruitada i densa, sense arrivar a ser un puré, és clar, més intensa, més dolça, etc. Arribo a la conclusió què estic davant una bona cervesa. La recomano.

ALTRES CERVESES DE LA MARCA COMENTADES

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *