WEIZEN EISBOCK

Tast fet el 21 març 2013 per panxampla

La primera impressió en fer el primer glop va ser de sorpresa. No m’esperava pas que fos tant forta!


I és que la gradació està en l’etiqueta del darrera en una mida tipogràfica bastant petita. Feia dies que la tenia vista en la prestatgeria de l’Alcampo i el color morat amb lletres en plata de l’etiqueta em cridava cada setmana. “agafa’m, agafa’m” – deia l’ampolla. I finalment la vaig agafar. Dos euros i trenta cèntims, per cert.

Estem davant d’una eisbock, de la família de les bock, és clar. (Una altra és la Weizenbock). Eis significa glaç en alemany, per tant és un estil que s’elabora congelant-la en diverses etapes, de tal manera que com l’aigua és el primer que es congela, al retirar-la van quedant restes de llevat, llúpol i alcohol què donarà més força i graduació alcohòlica a la beguda. És una forma ràpida d’aconseguir més graus. Generalment s’utilitzen varies soques de llevat, i el producte final és tant sols del 40% del most original. En resum, podem dir què és la germana gran de la Doppelbock tradicional, com podria ser la Eku 28.
I per posar la cirereta, aquesta Aventinus va una mica més enllà i afegeix el blat, és a dir una Weizen-Eisbock. “Ahí és nà”
El líquid es d’un color vermellós tirant a coure, fosc i tèrbol. L’escuma és beige, molt abundant i força espesa, amb molt bona retenció. Aromàticament és especiada i afruitada. En boca notem les pesigolles de l’alcohol, què potencia tots els sabors i la inconfundible oliositat del blat, amb un final poc amargant.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *