La Pepita
Tast fet el 21 desembre 2012 per panxampla
Aquest restaurant ha estat una grata sorpresa. Al carrer de Còrsega de Barcelona, en el sud del barri de Gràcia. La Pepita és un restaurant diferent, únic. Creiem que és millor demanar reserva, ja que des d’afora sempre sembla ben plé.
Nosaltres vàrem anar un divendres feiner qualsevol i sense reserva. Vam tenir sort i hi havia una taula lliure al fons del local, molt estret i lluminós gràcies els grans finestrals que donen al carrer Martínez de la Rosa. La paret és de rajola blanca rectangular, molt similar a la que trobem en les estacions dels ferrocates per Barcelona. I en cada una de les rajoles, la gent ha escrit missatges. Jo vaig estar mirant una bona estona i no vaig trobar cap de verge. Al llarg de la barra del bar, es pot menjar com també just al davant dels finestrals. Entre mig queda un espai per poder passar al fons, on l’estança s’amplia i hi son les taules.
Taules de fusta potser una mica petites i baixes. Les cadires també son baixetes, sobre tot per gent alta com jo, de tal manera que els genolls pateixen.
La carta és força variada, però predominen les ‘pepitas’, una mena de pa de coca llarg, molt finet i supercruixent, que farceixen amb molta varietat de combinacions.
Però haven-t’hi l’opció de menu, de 12 €, vam triar-la. Val a dir que el menú es quasi tancat. De primer el que toqui. Aquell dia va ser una amanida amb reducció de balsàmic i fruits secs i un bol de crema de coliflor (foto de capcelera).
Pels segons deixen triar una de les pepitas. Vam agafar una de botifarró de Burgos a les dues pomes i llima. La veritat es que estava força farcida.
I l’altra era una Siciliana, farcida de rúcula, tomàquets secs, alfàgrega i ceba. Tenia una retirada a pizza, però què carai! Estava boníssima!
I per finalitzar, cafè i infusió a canvi del postre. Com a nota anecdòtica, a la taula del costat dinava la Benedetta Tagliabue.
Sigues el primer en deixar un comentari