Feast

Tast fet el 7 agost 2012 per panxampla

Ens trobem a Gorey, una petita població pintoresca a l’est de l’illa de Jersey, al Canal de la Mànega, o com diuen els anglesos al English Channel i/o els francesos La Manche… Geogràficament parlem de Gorey com una badia que guarda un port pesquer i està coronada per un imponent castell, el Mont Orgueil. Camí de l’escullera tenim el Feast, el restaurant que vam trïar per dinar. Plats de tot tipus amb predomini, és clar, de peix. Una de les coses que crida l’atenció en veure la carta, son unes lletres encreclades, V,F i JR, què son l’acompanyament, verduretes, patates fregides (fries) i una mena de patatetes similars a les canàries i que serveixen salades i senceres (jersey royals). A més a més, és possible demanar ració o mitja ració (less i more) en alguns plats.
Com que a Jersey no en tenen euros i vem haver de treure diners, Jersey Pounds, teniem el pressupost adjustadíssim, tant que ens vem passar en dos lliures i vem haver de pagar amb tarjeta… Doncs això, per tema de pressupost inicial, vem demanar de primer unes patates braves per compartir que ells anomenen Potatas bravas with fried onions & garlic, homemade slow roasted tomato sauce & soft poached edd (V).

És a dir, que estàvem davant una evolució de les braves que coneixem aqui. Com podem veure a la foto, fan una mena de motlle i munten un pastís amb l’ou a sobre. I de veritat que estan boníssimes!. També per compartir un pa de xapata amb oli i balsàmic. Ciabatta bread.Porten tires de pa, una setrillera amb oli d’oliva i una altra de vinagre. Es tracta d’anar sucant… De segon la meva dona va demanar unes costilletes de porc i jo calamar saltejat amb pebre i servit amb salsa de chilli i all i oli de llimona (lemon aioli). Per postres res, ja no podiem més. Les racions son molt complertes.
Per beure una coca cola i una cervesa, la Old Speckled Hen, anglesa i de la que ja parlaré en l’apartat del llúpol.
Per acabar, curiosa la manera com porten el compte. Dins un cubilet amb un bolígraf… Primer vaig pensar que el boli era un regal de la casa, pero en agafar-lo vaig veure que era un simple bic amb ‘molta història’. Després vaig pensar que era per signar el rebut en cas de pagar amb tarjeta. El que no vaig veure fins que vaig pagar, és que al final del compte hi ha un espai per posar la quantitat que es vol pagar com a propina, un Gratuity ….

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: OLD SPECKLED HEN | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *