l’Occità de Vic

Tast fet el 23 febrer 2013 per panxampla

Ens va sorprendre aquest local del carrer de Sant Vicenç de Vic. Dins del casc antic i monumental d’aquesta ciutat bressol del catalanisme independent.
Fa goig veure les estelades penjades als balcons dels edificis de la plaça del mercat! Ups, ja m’estic entendrint…
Bé, si, L’occità és una cafeteria llibreria. Des del carrer no ho sembla pas, hom a primera vista diria que és una cerveseria per les taules de fusta  i parets de pedra. Però a l’entrar ja veiem com una segona estança uns esglaons per sota, i ens trobem amb una decoració acollidora, amb sofàs d’orelles amb coixins, tauletes rodones, i el què més ens crida l’atenció, pretatges amb llibres. Uns llibres què es podem bescanviar pels que portem nosaltres o bé, directament comprar-los per uns simbòlics quatre euros. És clar què també podem llegir-los mentres prenem un cafè o una xocolata.
Nosaltres vàrem entrar a l’hora de l’aperitiu. Hi ha una carta molt ben parida en quan a oferta gastronòmica. Justa i variada. Ni falta ni sobra. Una sel·lecció molt acurada. La nostra tria va ser: Un biiter i una moritz epidor per beure. (N’hi havien d’altres artesanals, però amb preus desorbitats, 3,60 per les Montsenys, Rositas i Almogàvers). I per matar la gana, una tapa de fuet boníssim i unes braves. Un encert servir-les amb la salsa separada. De vegades, va be menjar una patata nua per treure’ns el foc i assaborir-les bé. I aquí n’han encertat.
Un lloc al que tornarem de ben segur en la propera visita a la capital de l’Osona.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *