Pastela de pollastre

Tast fet el 18 desembre 2012 per panxampla

La pastela o bastela és un dels plats típics del Marroc i un dels menjars més exquisits i elaborats.És probablement d’origen morisc-andalusí, ia que va ser portada al nord d’Àfrica pels àrabs expulsats d’Al Andalus en el segle XV. Hi ha d’altres persones que opinen que aquesta recepta no existia en la cuina espanyola i que és tan bona que d’haver existit en temps d’Al Andalus (fins a finals del segle XV), hauria arribat fins als nostres temps, És una recepta que s’ofereix com a plat especial a les noces, festes i per altres ocasions de joia familiar.

S’elabora amb diversos farcits, que podrien ser de carn de pollastre, de marisc, de peix, de verdures i carns, etc. Però la més coneguda es fa amb carn de pollastre molt condimentat amb pebre, safrà, canyella, sucre, ametlles, i què és la que vam pendre nosaltres a l’Al-Medina de Sevilla.

Ingredients:
– 1 pollastre gran.
– 1 Kg de ceba.
– 4 cullerades d’oli d’oliva.
– Un manat de julivert picat,
– 6 ous,
– 500 gr. d’ametlles filetejades o picades,
– Gingebre-safrà-pebre-sal,
– 2 cullerades de sucre glass (decoració),
– 2 cullerades de canyella,
– 2 cullerades d’aigua de tarongina,
– Fulles Pasta brick o tall,

Preparació:
-Netejar el pollastre i tallar-lo en trossos.
-En un bol gran barrejar les espècies, el manat de julivert picat, safrà. ½ cullerada de canyella, una mica d’oli, i després afegir els trossos de pollastre, deixant-los reposar uns 15 minuts en la barreja.
-En una olla, sofregir suaument les cebes amb oli, afegir el pollastre i una mica d’aigua, deixar coure fins que el pollastre quedi tendre.
-Mentrestant torrar les ametlles i picar.
-Treure els trossos de pollastre, desosseu i desmigarlos amb els dits, de manera que quedin fils fins.
-Deixar la salsa al foc fins que es redueixi.
-Batre els ous i incorporar a la salsa, afegint de nou el pollastre desossat.
-En una font rodona, s’estén un full de bric, s’unta amb mantega i s’omple amb la barreja de pollastre amb la salsa i escorregut. Es van col · locant altres fulls de tal manera que quedin la fora de la font.
-A sobre es posa una capa d’ametlles picades i barrejades amb sucre glass, canyella i aigua de tarongina, després es col · loca un altre full sobre, sempre forrades amb mantega fosa.
-Tancar tot amb les parts sobrants de les fulles, untar amb mantega i col · locar sobre un altre full i estendre fins que quedi llisa la superfície.
-Batre un ou i untar la superfície i les vores.
-Enfornar a 180 º, uns 10 minuts.
-Treure i decorar amb sucre glass i amb canyella

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: Al-Medina | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *