Fem un hornazo?

Tast fet el 10 desembre 2011 per panxampla

En la nostra visita a Salamanca vam comprar un Hornazo . Us deixem la recepta
Ingredients per la massa (per unes 6-8 persones)500 gr. de farina
200 ml. d’aigua
100 ml. de vi blanc
50 ml. d’oli d’oliva
1 ou
25 gr. de mantega de porc
25 gr. de llevat fresc
5 gr. de sucre (una cullera de cafè)
10 gr. de sal (dues culleres de cafè)
1/8 de cullera de cafè de colorant groc
Ingredients per al farciment300-400 gr. de xoriço
300-400 gr. de filets de llom de porc adobat (o cansalada)
3 ous cuits
Preparació

En primer lloc prepararem la massa en dos passos:

Barregem en un bol amb l’ajuda d’una forquilla 300 gr. de farina amb els 200 ml. d’aigua, els 100 ml. de vi blanc, els 25 gr. de llevat fresc, els 5 gr. de sucre i el colorant. Cobrim amb paper film i deixem reposar a la nevera 2-3 hores.
Afegim a la barreja anterior la resta de la farina (200 gr.), Els 50 ml. d’oli d’oliva, els 25 gr. de mantega de porc fosa, un ou batut i 10 gr. de sal. Barregem ajudant-nos d’una forquilla i acabem pastant a mà durant diversos minuts.Fiquem la massa en un bol que taparem amb paper film i deixem reposar 1 o 2 hores més a la nevera.
Un cop enllestida la massa és moment de partir-la en 2 i estirar amb un corró cadascuna d’elles fins a deixar amb un gruix d’uns 3mm. Suficient com per cobrir una safata d’uns 30 × 40 cm.

Disposem la primera capa sobre una safata de forn, al seu voltant el farcit i per sobre la segona capa de massa.

Tanquem bé les vores, untem la superfície de la capa superior amb ou batut i la punxem en diversos llocs amb una forquilla perquè en coure surti l’aire i no quedi buit per dins.

Fiquem la safata en un forn preescalfat a 200 º C, en el terç inferior del forn, amb calor amunt i avall durant uns 30 minuts.

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: La Tahona de la Abuela | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *