AECHT SCHLENKERLA RAUCHBIER MÄRZEN

Tast fet el 15 març 2012 per panxampla

En parlar de Bamberg és una obligació esmentar la Rauchbier una cervesa on la malta és assecada i fumada amb brases de faig, característic d’aquesta zona alemanya.

I és aquí on està la taverna Schlenkerla, una de les més importants i què, des del 1405 es dedica a l’elaboració d’aquesta cervesa. Aquesta cervesa és la més coneguda d’aquesta fàbrica de Bamberg, a Baviera.

En la copa es pot veure un líquid gairebé negre, totalment opac, amb tonalitat vermelloses que podien ser les mateixes que les de la Gordons, sobre el qual es forma una duradora capa d’escuma beix d’aspecte especialment cremós, i amb un intensíssim aroma dominat pel fumat, que recorda al del bacó adobat, i en un pla una mica més secundari malt dolç, de gra torrat, i lleus notes d’espècies, cafè i mínima herba al final. Inconfusible.

El primer glop sorprén al més experimentat -jo ja havia begut la Rauchbier austriaca i no era tant potent- amb un fort sabor on la malta torrada i caramel s’aprecien amb delicadesa abans de ser sobrepassats pel fumat, amb un gust molt equilibrat que no podria qualificar com dolç ni com amarg, tot i que tots dos són presents. Aquest fumat es manté la resta del temps, encara que no fa en absolut monòtona la cervesa, per permetre que al final sorgeixi un marcat toc de picant, curioses notes salades i un mínim deixi herbal i cítric aportat pel llúpol. Potser no és un estil del grat de tothom, i més encara amb una ampolla de mig litre, però si agraden les Rauchbier aquesta cervesa és imprescindible. Només amb 5,1º que quasi no es noten. Bé, no es noten perque domina el fumat. I és difícil pendre moltes com per sortir fent girs, significat de Schlenkerla.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *