SAMUEL SMITH OATMEAL STOUT

Tast fet el 10 març 2012 per panxampla

Per enrecordar al possible lector i a nosaltres mateixos, una cervesa oatmeal és aquella què porta un alt contingut en civada.

Ja fa uns mesos que vàrem tastat la d’Anderson Valley, per exemple. Aquesta recepta es va recuperar els anys 80 del segle XX.  La etiqueta és tota una obra d’art, cuidada en la forma i en el dissent amb un gravats molt originals.

Quasi negra dal tot amb una espectacular escuma, cremosa, de gran retenció, duradera i d’un color marronós molt desitjable. L’aroma clàssic de les stout a caramel i xocolata. Malgrat això després no vaig poder apreciar aquests dos paràmetres. De sabor més suau que una imperial, però amb una sensació d’amargor suau, torrada i alguna aproximació al cafè.
Crec que la civada és la culpable d’un gust àcid en cada glopet. De gran cos, encara que només presenta 5 graus d’alcohol. Complexa, sublima i equilibrada. La tornaré a comprar. Per cert, aquesta la vaig trobar en una botiga gourmet d’Olot, capital de la Garrotxa durant la cel·lebració de la fira de l’embotit.

Com anècdota, aquest estil de cervesa era consumit com un nutritiu afegit als dinars i en especial era recomenat a les dones en periode de lactància.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *