RASPUTIN

Tast fet el 30 abril 2012 per panxampla

Un dels meus petrolis favorits. Sempre què puc, la fico al sarró.


La vaig tastar per primer cop en una fira Birrasana de Blanes (La Selva), i a més per un malentès amb el comercial. Jo volia una altra, no recordo quina, però potser aquell dia el meu anglès era pitjor que mai i la meva vocalització després d’uns quants tasts no gaire definida. Total, que vaig marxar de De Molen amb una Rasputin, -més putin que ras-.

Era simplement un got de 25cl, però aquesta holandesa fosca, quasi negra amb escuma marró, tèrbola i amb forta presència de llevat em va captivar. L’escuma molt gruixa a l’inici, però esvaïda ràpidament fins deixar una fina capa.

L’aroma no el vaig poder apreciar gaire, doncs l’ambient al carrer no és l’ideal. Així doncs, en un segon tast d’ampolla, es nota una olor a torrat dolç, una barreja similar a la xocolata, extrany, oi?
Pel que fa al gust, malgrat els 10 graus i mig, passa com si res, gràcies al cos i al sabor amarg del cafè amb un toc dolcet. Com totes les stouts, més bona quan més atemperada està, essent la recomanació de 10º.

Rasputin és una cervesa cara, entre 4 i 6 euros una mitjana. Però, la qualitat es paga.

Una de les característiques comuns de les cerveses De Molen, és el disseny de les etiquetes. Senzilles i clares. Blanques amb texte negre amb nom, ingredients i dades ‘tècniques’.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: EL MATXO MORT | Petits Grans Plaers

  2. Pingback: AMARILLO | Petits Grans Plaers

  3. Pingback: ZWART & WIT | Petits Grans Plaers

  4. Pingback: VUUR & VLAM | Petits Grans Plaers

  5. Pingback: OPEN&BLOOT | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *