MORS STOUT

Tast fet el 2 octubre 2012 per panxampla

Aquesta és l’última cervesa de la fàbrica artesanal Refsvindinge que tinc, la sisena del pack que vaig comprar a la Birrasana de Blanes el mes de maig pasat.

Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles. Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense. Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)

Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira.I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum ! La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit i què precisament acabo de tastar.Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

En el got es totalment negra, amb una escuma decreixent de color marró toffe, fins quedar en un prim cordó per sobre de la superfície de la cervesa.

L’aroma te un predomini de cafè amb regalèsia i amb tonalitats herbals. En boca te un cos lleuger, molt aigualida i quasi insípida, amb notes de cacau, malgrat oferir un gust agradable amb una barreja final entre dolça i amarga.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

  

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *