URBOCK 23º

Tast fet el 29 febrer 2012 per panxampla

A primera vista pot enganyar el nom de la cervesa en quant al contingut alcohòlic final. Els 23 graus de l’etiqueta son els graus que presenta en plat, es a dir, la densitat abans de la fermentació; quedant per tant en uns ‘discrets’  9,6.


Es tracta d’una cervesa austriaca, produida per la Schloss Eggenberg, la cerveseria més antiga del país, i els mateixos de la Samiclaus de 14 graus des del 2000 després de comprar la llicència a la Hürlimann suïssa. Està situada a la regió coneguda com Salzkammergut, al nord dels Alps, el castell es troba a la vora del riu Alm. Troballes científics han documentat que al segle X ja s’elaborava cervesa aquí, encara que destinada únicament al consum de la gent local.

És una pale double bock, el doble de densitat i d’alcohol que una bock. Te una maduració de nou mesos a la bodega fins agafar un color ambre fosc. És força densa i te poca escuma. Aromàticament i en boca destaca la presència de l’alcohol, amb un final lleument amarg, i poc maltejada. Malgrat això es beu fàcilment gràcies a les notes de mel, caramel i la malta torrada. El retrogust és més aviat sec.

Vaig comprar-la a la botiga gourmet de productes hongaresos del carrer Lepant de Barcelona. Curiós, cap cervesa del seu propi país, què de fet era pel que vaig entrar-hi. Van prometre que tindrien en uns dies. Ja veurem.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *