TYSKIE

Tast fet el 28 novembre 2012 per panxampla

És potser la rosa amb més consum a Polònia, guanyadora dos cops del Brewing Industry International Award els anys 2002 i 2005, i des de les hores també coneguda con Tyskie Grand Prix.
El nom prové de la regió on és produeix, Tychy, al sud del país i molt aprop d’Eslovàquia, i la fàbrica Tyskie Górny Slask brewery (Kompania Piwowarska) data del 1629. Curiosament, el dia de fundació coincideix amb el neixament del rei John III Sobieski, i per això hi ha una corona tant a la xapa com a l’etiqueta, per cert de formes què ens recorden l’espai obert que queda entre dues cortines recollides per la part alta.
El líquid és de color daurat-coure realment maco i brillant. Amb l’escuma blanca i molt cremosa, però no sobra ni dura gaire. Per tractar-se d’una lager duu poca carbonatació. L’aroma no ñes especialment destacable. Es perceb lleugerament llúpol i algunes notes de plàtan. En poca té un cos mitja i agradable i passem d’una dolçor a una amargor que va imposant-se a mida que anem buidant el got. L’alcohol no es deixa veure malgrat els 5,6 graus.
Una bona alternativa a les cerveses normaletes espanyoles, una cervesa feta a “casa”.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *