STAROPRAMEN PREMIUM LAGER

Tast fet el 10 octubre 2012 per panxampla

Aquesta cervesa txeca tipo pilsen s’elabora de del 1869, quan van inaugurar la fàbrica en les rodalies de Praga, per abastir els treballadors de la regió, ja què en temps passats la cervesa era considerada més un aliment què no pas una beguda.

La traducció literal del seu nom es Font Antiga, i domina el mercat de les pilsen. S’exporta a més de 30 països i com anècdota tenim el cas d’Irlanda, ón rep el nom simple d'”star”, donada la seva popularitat com a alternativa a les torrades stout i red ales.

la Staropramen Premium Lager és una pilsener amb un color daurat net i transparent, amb una important capa d’escuma blanca densa i compacta. L’aroma és de malta amb notes afruitades i el sabor és intens, amarg des del primer glop i què ens deixa un retrogust dolç al paladar. En boca té un cos mitjà i forta carbonatació. La suavitat del gust vé donada per la qualitat de l’aigua amb què és produeix…

Si seguiu el meu bloc, veureu què no sóc gaire amant d’aquest tipus de cerveses, massa suaus i més vàlides per calmar la sed un dia d’estiu que per gaudir d’un suc de civada olorant i mirant a contrallum els colors i els rastres d’escuma que va deixant. Tot i així, és una cervesa que val la pena tastar. Jo la vaig comprar a l’Alcampo per poc menys d’un euro.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *