CUSQUEÑA NEGRA

Tast fet el 9 març 2013 per panxampla

Una gran troballa ahir a la nit al restaurant El Señorío.

Una cervesa negra de les anomenades schwarzbier a Alemanya. Mentre esperàven el sopar vaig fer indagacions sobre les possibles cerveses peruanes que tenien. Van dir-me la Cristal i la Cusqueña, de la que tenien la rossa i la negra. Em va dir que la negra tenia més “empaque”. Així ja tenia clar quina agafar.
Al Perú, aquesta cervesa és la reina, a tot arreu la podem trobar. La fa la Unión de Cervecerías Peruanas Backus y Johnston, i en tota les varietat que produeixen utilitzen el llúpol Saaz, el més fi del món. Com el seu nom indica, es originària de Cuzco, i data de l’any 1908, relativament jove. Amb ingredients naturals, sense additius ni conservants, ràpidament va trobar el seu lloc en el mercat pel seu sabor, l’aroma i el gran cos, gràcies també a la puresa de l’aigua dels Andes.

Aquesta lager negra, de 5,4º, 100% d’ordi maltejat i llúpol Saaz m’ha donat un gran moment de plaer. De color fosca però no tant com per no deixar passar el llum i poca escuma marró mitjà amb una bombolla gran, però amb poca durabilitat. L’aroma és dolç i maltejat, de cafè i en certs moments em recordava el cerebrino mandri que prenia quan era petit. En boca amb cos mitjà i a l’igual que l’aroma, massa dolça i potenciat amb cafè torrat, mel canària. Retrogust amarg què fa que la cervesa entri millor del que sembla.

Home, potser és massa dolça i en d’altres circumstàncies segur que no l’haguès tolerat. Però, per un ceviche força àcid, penso que va maridar molt bé.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *