RØDE MOR

Tast fet el 25 maig 2012 per panxampla

Fa quasi un mes vaig visitar la Birrasana de Blanes. M’agrada el ritme de promoció que està tenint el món de la cervesa artesana darrerament.

 Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles. Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense. Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)
Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira.I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum ! La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit i què precisament acabo de tastar.Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

La RØde Mor és una pilsen, una pilsen molt fluixa i sense caràcter. L’aspecte que presenta  es de color ataronjada, similar al Nestea i tirant a vermellós. Molt poca escuma i la poca que hi ha marxa de seguida. L’aroma i el gust és molt similar a les AZ 16 i Havgassens, amb predomini de maltes, afruitada i dolça, aquest cop més dolça i poc amarga.L’únic que m’agrada és la etiqueta amb una mena de Betty Boo més escanyolida i prima.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *