PRIMA LANDØL

Tast fet el 18 setembre 2012 per panxampla

Ja en fa uns mesos, vaig visitar la Birrasana de Blanes.  Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles. Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense.

Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)
Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira. I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum ! La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit. Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

Aquesta Prima Landøl, és una pils amb un suau fumat i molt lleugera, amb poc menys de cinc graus d’alcohol. És de color clara no gaire atractiva. De fet no ajuda a pendre-la; amb una cremosa i fina escuma blanca. L’aroma és a fum, caramel i malta. En canvi en boca tenim un cos mitjà a baix però molt agradable en la retenció bucal, que deixa una sensació de frescor malgrat el toc final picant del fumat.

És molt fàcil de beure.

 


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

   

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *