LES ANTOINES BELGA A LA NARANJA

Tast fet el 6 octubre 2013 per panxampla

Segona cervesa feta per Les Antoines, artesans de Les Corts de Barcelona. Mirant l’etiqueta (deluxe verjurada), hom diria que han rebut una amonestació dels monjos belgues, doncs ara apareixen més recatats a la fotografia. Presenten un nou estil, Belgian Orange Ale, primícia mundial.

Per fer el procés artesanal, van posar unes pells de taronja dins el microones per assecar-les, i això teòricament havia de donar el gust a la taronja. La veritat és què nosaltres no trobem gust a taronja, però si una frescor cítrica molt agradable. I encara que sembli mentida, en el final del got i en l’últim glop, vam trobar restes de polpa. Possiblement era la pell estovada per l’efecte de l’aigua. Recordava la Soproni en aquest aspecte.

En copa presenta un color groguenc, entre belga i pale ale. Molt tèrbola i amb moltíssima escuma amb grans bombolles. L’aroma porta notes d’herbes i rastres de cítric sense endeveninar la taronja promesa. En boca és molt agradable, de cos mitjà i no tant amarga com podria esperar-se. Deixa una frescor molt intensa en l’últim glop què a més a més s’acompanya de llevat i les pells de la taronja.

Versió 2.0 de la mateixa cervesa

Doncs passats uns mesos, han tornat a fer la mateixa recepta i realment han millorat el resultat. Més sabor a cítric encara que no es específic ni taronja ni mandarina ni llimona. El llevat què tant es notava abans, ha minvat fins a quasi no notar-s’hi. Només cal observar ambdues fotografies per veure la transparència de la segona. Predomina la frescor i és molt fàcil de beure. Una bona evolució de Les Antoines.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *