HP BOCK

Tast fet el 7 juliol 2012 per panxampla

Fa dos mesos que vaig visitar la Birrasana de Blanes. M’agrada el ritme de promoció que està tenint el món de la cervesa artesana darrerament.

 Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles. Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense. Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)
Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira.I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum ! >La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit i què precisament acabo de tastar.Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

Ops, no m’en recordava que tenia més ampolles de la Refsvindinge al bagul! I es què després de les últimes tres experiències vaig perdre les ganes de seguir. Recupero la HP Bock, que no és una impressora, precisament.Com el seu nom indica tinc al costat una bock, de color clar i poca escuma. Aroma i gust de malta i caramel (com totes, sembla què no rentin els tancs abans de canviar els estils). Amb bon cos i ben equilibrat d’amargor. Tampoc no mata.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *