BALDUFETA D’HIVERN

Tast fet el 5 febrer 2014 per panxampla

Una altra cervesa feta per nosaltres a casa. En aquesta ocasió hem volgut fer un pas endavant i treballar la recepta existent per aconseguir una beguda més pròpia de la temporada hivernal. I a fe de Déu que no ho hem lograt.

De la recepta prèvia hem substituït el clau per 10 grams de cardamom molt i el llúpol centennial l’hem canviat pel fuggles pel seu perfil aromàtic suau, de caràcter herbaci per lligar-lo amb el cardamom i sobre tot pel seu toc lleugerament especiat. El temps de fermentació s’ha dividit en dues etapes a diferents temperatures. I hem posat un gram extra de llevat a cada ampolla per una segona fermentació.

El resultat ha estat una cervesa fosca, equilibrada i refrescant. De color marró amb reflexos vermellosos, amb una escuma curta de poc color. En el nas predomina el cardamom amb molta intensitat i la nou moscada. Malauradament es perd la canyella. En boca és refrescant, i convida a fer glops llargs. Els 8 graus d’alcohol no es noten gens. I l’amargor no es gaire forta. L’equilibri es perfecte.

Ara bé. No m’agrada. La canyella era bàsica i es perd. Potser hauria estat millor posar-la en pols o potser haver eliminat la nou moscada. I perquè no, posar una mica de vainilla?


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:


Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: LA BALDUFETA | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *