BALDUFETA D’EN JOFRE

Tast fet el 8 març 2014 per panxampla

Cervesa d’edició especial i limitada per celebrar el primer aniversari del meu fill Jofre. Vaig voler canviar el cava per la cervesa per acompanyar el pastís de guinness fet també a casa per la meva dona. I per maridar vaig triar l’estil dunkel per la seva dolçor.

Tot un repte tractant-se d’una lager fosca de baixa fermentació. Era la primera que feia. I a més amb recepta pròpia, adaptada amb el BeerSmith. Per fermentar la vaig posar a la terrassa on la temperatura no puja dels 14 graus de dia i 3 o 4 de nit el mes de febrer. En fi, que no vaig controlar gaire aquest aspecte.

Amb maltes barley, carapils i munich i llúpols halletauer pel gust i tettnanger pel gust i aroma, crec que em vaig sortir força bé. En aquest cas no vaig voler aprofitar tot el liquid per evitar contaminacions i llevats en suspensió i així obtenir un producte net.

De color marró (SRM20), amb reflexos vermellosos i poca escuma però ben formada. En el nas entre dolça i amarga, notes afruitades i caramel. En boca comença amarga i acaba dolça, funció que fa el tettnanger. I al final de tot es perceb un lleuger toc de cafè.

Per ser el primer cop que faig una cervesa de baixa fermentació, una lager i amb recepta tunetjada, crec que me n’he sortit. I a més, els convidats van quedar satisfets.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: LA BALDUFETA | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *