AZ ALE Nº16

Tast fet el 12 maig 2012 per panxampla

La setmana passada, vaig visitar la Birrasana de Blanes. M’agrada el ritme de promoció que està tenint el món de la cervesa artesana darrerament.

Abans d’entrar vaig auto-limitar-me el pressupost per a la comprar d’ampolles.Finalment, a més del parell de Laugar, vaig decantar-me pel pack de Refsvindinge, cerveseria danesa ubicada al poble del mateix nom, a l’illa d’Odense. Sembla ser que quan s’entra al poble per carretera, n’hi han de cartells que indiquen “aquí hi ha una raó per fer una parada en el camí”… ;-)
Em va agradar la seva proposta. 6 birres diferents i una extra fora de pack. A més anava inclosa la Cat Porter que havia tastat en una de les rondes a la fira. I el tema del disseny gràfic de les etiquetes també va donar punts. Totes diferentes i molt ben parides. Ideals per decorar l’àlbum !La cervesera data de 1885, encara mantenen l’instrumental de l’època, vell i desgastat, i fins avui sempre sota comandament de la mateixa família. Ja són quatre les generacions. Van ser els primer a fer caldos tipus ale a Dinamarca, anomenada AZ Ale Nº16 i ara amb molt èxit i què precisament acabo de tastar.

Malgrat això a l’inici no va tenir gaire ganxo, doncs sabia massa a malta i llúpol, era molt cassolana en comparació a les industrials Tuborg i Carlsberg. I ara ja en fan de 28 diferents, i fins i tot un parell pels nens sense alcohol.

L’AZ ALE No16 no és ben be el que esperava d’una Ale i menys amb tota la fama que duia. I es què d’entrada sembla més una lager o fins i tot una bock. De color daurat fosquet i no massa escuma. L’aroma és força afruitat, amb tocs cítrics, però amb domini de la malta i el llúpol. En boca té massa gust a alcohol cosa que no m’agrada de les cerveses i menys si son suaus o tenen poc cos, com és el cas.Amb gust de malta, caramel, i molt poca retenció de gust, gens intens. Aquesta no m’ha agradat.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *