URTHEL SAMARANTH

Tast fet el 7 abril 2013 per panxampla

La Urthel Samaranth, la més veterana del seu catàleg, és una cervesa creada especialment per servir-la en la cel.lebració matrimonial dels dos creadors de la cervesera Urthel.

Com a bons cervesers van pensar oferir cervesa en lloc de vi en la seva festa. I va tenir tanta bona acollida que des de llavors la van haver de comercialitzar. Urthel, oriunda de Ruiselede (Bèlgica), va ser traslladada l’any 2006 a Koningshoeven, Holanda (la mateixa localitat on s’elabora l’única cervesa trapista no belga, La Trappe). La cervesera la van fundar l’any 2000 Hildegard van Ostaden i el seu marit Bas, quan encara eren nuvis. És ella la cervesera, qui dissenya i elabora les receptes de les cerveses. Actualment hi comercialitzen tres cerveses, cap de les quals és aquella amb la que van començar. De fet a la seva pàgina web llisten fins a 5 cerveses més en la secció de “oldies”. Totes les seves cerveses tenen divertits dibuixos de follets a les etiquetes, dibuixos que fa Bas, il · lustrador de professió i que quan van fundar la cervesera estava treballant en les il · lustracions d’un llibre de gnoms, en què es va basar per als dissenys que apareixen a les etiquetes.  És de fet la cervesa més veterana del seu catàleg.

És una cervesa “Quadrupel”, terme creat pels monjos cirtercencs de Koningshoeven. De color marró bastant fosc i escuma beix, és molt tèrbola i densa sense ser gens pesada. L’aroma emana un agradable i intens aroma de la combinació de malt, caramel i toffee amb panses, dàtils, prunes i un toc de taronja o d’un altre cítric. En catarla no es nota en absolut l’alt nivell d’alcohol que conté, i això que parlem de 11,5 º, sent fins i tot lleugerament dolça, amb un sabor ple de matisos. La textura en boca és una delícia, és oliosa i acaricia el paladar donant una sensació sedosa en passar, mentre deixa un sabor potent. De nou, com en totes aquestes cerveses amb alta graduació, recomano deixar reposar en el got uns minuts abans de prendre-la. Però sense passar-se, no es vagi a escalfar més del compte, què no és una stout!

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *