L’ANGELUS

Tast fet el 31 agost 2012 per panxampla

L’Angelus és una cervesa “de garde” rossa i d’alta fermentació de 7 ° elaborada per la Brasserie Leppers.
Aquest estil va ser guardonat amb medalla de plata el 2008 i medalla d’or el 2009 en el Concurs General Agrícola de París.
Com en moltes zones d’elaboració tradicional de cervesa, abans que s’estengués la refrigeració artificial, era normal fer una cervesa per prendre durant l’època d’estiu quan no es podia elaborar per causa de la calor. El nord-oest de França, en els voltants de la ciutat de Lilla, es feia una cervesa d’aquest estil que es coneix pel seu nom francès de “Biere de garde” o “cervesa per guardar”.

S’elaboren en petites cases cerveseres de forma artesanal i s’ofereixen normalment en ampolles de xampany, amb el mateix tipus de suro, encara que també les trobem en ampolles mitjanes, com la meva. Aquestes cerveses es poden “envellir” fins a un any, millorant durant aquest temps. Encara que ja s’elaboraven abans de la introducció del mètode lager de fermentació baixa, ara moltes d’elles utilitzen la llevats de fermentació baixa, encara que fermentant en calent per conservar el caràcter afruitat.
Anem al contingut que sempre és el que més ens interessa. El seu color és daurat formant una escuma blanca i grumollosa que es manté durant molt de temps. D’aroma dolç on ressalta la malta amb algunes notes afruitades, apareixent una mica de poma i acabant amb una mica cítric, com alimonada. En la boca confirma la dolçor del malt amb un toc terrós. La seva amargor és bastant baixa però contrasta perfectament amb algunes notes afruitades que se senten al retrogust. El seu cos és mitjà el que la fa fàcil de beure.

Comprada al Carrefour de Coutances (Normandia)

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: Botí cerveser de les vacances 2012 | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *