VOLL-DAMM

Tast fet el 9 març 2008 per panxampla

Voll-Damm, per a mi, la millor cervesa catalana de sempre. I pels entessos, la millor del món l’any 2008.

Sempre hi havien a la nevera de casa, mai no faltàven. I avui encara la segueixo demanant, doncs no he trobat res que la pugui substituir dins el seu tipus i nivell. Potser la Moritz Epidor, però li falta un puntet.

Data del 1953, i l’idea inicial va ser fer-la com de temporada, simplement per cel·lebrar el gran èxit que va tenir la cervesera Damm amb l’Estrella Dorada. Voll, paraula alemanya que vol dir plena o complerta, què resum un tast fort i intens i un contigut d’alcohol del 7,2%.

Del tipus Märzenbier, cerveses fabricades en març amb doble malta per soportar la calor dels estius, van ampliar la seva producció a tot l’any. L’any 2008 va aconseguir el premi a la millor Strong Lager del món en els World Beer Awards.

El color es com daurat fosc o torrat suau, neta i traansparent, gens tèrbola i amb molta escuma blanca lleugerament amarfilada, que es redueix fins a quedar una fina capa en superfície. Aromes molt intensos i persistents, amb notes de cereal, herbes i una mica de regalèsia; molt agradables en definitva. En boca se li nota un gran cos, amb tast amarg intens i una dolçor especial que ens deixa un deliciós regust en el paladar.


ALTRES CERVESES DAMM COMENTADES

 

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: MORITZ EPIDOR | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *