LEFFE RADIEUSE

Tast fet el 17 gener 2013 per panxampla


Parlem avui de la “Leffe lila”. L’abadia Notre Dame de Leffe va ser fundada l’any 1152 a la província de Namur al sud de Bèlgica.

Com molts monestirs, es van dedicar a fer la seva pròpia cervesa de l’estil Ale. El monestir i la cerveseria van patir bastants problemes al llarg dels anys: el 1460 va ser destruït per una inundació, en 1466 es va calar foc, en 1735 la cerveseria va ser danyada per tropes que usàven el monestir com a refugi i el 1794 en plena revolució francesa el monestir va ser abandonat i la cerveseria destruïda. Recentment va tornar a ser reconstruïda en 1902.
El 1952 es van associar amb la cerveseria Flemish que molts anys després va acabar sent comprada per Interbrew (avui InBev). Un cop comprat per aquest gegant la producció la van moure a una altra cerveseria i finalment avui la producció es fa a la cerveseria de Stella Artois en Leuven, Bèlgica. Aquest acord d’un monestir amb una cerveseria privada (el monestir rep regalies per les vendes) va ser el primer del seu tipus, que després va ser imitat per altres monestirs europeus. I això és precisament el que significa una “cervesa d’abadia”.
Ara parlant de la cervesa en qüestió, la Leffe Radieuse té una graduació alcohòlica de 8.2 °. El seu color és grana, transparent i net formant una escuma amb bombolles gruixudes que aguanta força bé i presenta una bona retenció. La seva aroma dolça i suau és de fruites vermelles i apareix una mica de taronja típic de les ale belgues, afruitat i picant. El sabor és dolç encaramel · lat, maltosa i amb una amargor lleu. Té un cos mitjà que fa que sigui una mica cremosa. Una molt rica cervesa  En boca també em va semblar el propi de l’estil, però en aquest cas una mica més dolç, com cerebrino mandri. Tenia un puntet original, i a més, no es nota res l’alcohol en el gust. No em va semblar la reòstia, però en un gènere tan poblat i amb tanta competència com el de las abadia belgian ale, vaig agrair el toc cerebrino.

En resum res de l’altre món


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

   

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *