GROTTENBIER

Tast fet el 15 octubre 2012 per panxampla

Una de les cerveses comprades en la primera visita a la botiga 2D2Dspuma de Barcelona. La Grottenbier està produïda per la Brouwerij St. Bernardus belga.
No la vaig comprar per ser una de les 10 favorites d’en Michael Jackson, ni pel fet de ser de la St. Bernadus una de les millor fàbriques de cervesa d’abadia i , propiètaria de la cervesa del mateix nom. Crec que va ser el nom i a etiqueta. És d’alta fermentació, amb una segona en ampolla.
La Grottenbier és una cervesa d’especial producció, ja què el procés de maduració i enmagatzematge es fà en grutes de la regió de Limburg, on descansen durant dos mesos, i es van girant cada cert temps com fan amb el cava. D’aquesta manera s’aconsegueix el mantenmiment constant dels graus d’humitat i temperatura, entre 11 i 12, amb unes condicions ambientals úniques per aconseguir sabors més delicats. Si a més tenim en compte que l’aigua base d’aquesta broueria s’extrau d’un pou de 150 metres de profunditat i què científicament s’ha demostrat que conté aigua de pluja de l’època de Joana d’Arc (anys 1400), podem esperar una beguda espectacular.
Té un color més fosc del que m’esperaba, amb una escuma color crema, porosa i que s’esvaeix ràpidament, tret d’una fina capa en superfície. També va deixant rastres el el vidre. L’aroma és força potent a malta torrada i llevat i notes de afruitades amb algun record a canyella.
En boca es de mig cos, carbonatació suau i més suau del que es podia esperar després de posar el nas a treballar. Domina la malta amb tocs picants i dolcets. Al final queda un regust amargant suavet. Per tornar a repetir sense cap mena de dubte.

ATRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *