THORNBRIDGE JAIPUR

Tast fet el 10 juliol 2011 per panxampla

S’elabora a la Thornbridge Brewery a Derbyshire, Anglaterra. Van començar a elaborar cervesa a principis de 2005 amb l’enfocament de modernitzar les receptes més tradicionals.

Ara mateix tenen dues fàbriques, l’original de Thornbridge, amb maquinària per a l’elaboració de la cervesa més tradicional i la de Riverside, on elaboren amb sistemes tecnològicament innovadors. A les etiquetes apareix l’estàtua de Flora, deessa romana de les flors, els jardins i la primavera, present al jardí de la cervesera. En pocs anys ja n’han aconseguit més de 200 premis.

M’he deixat aquesta Jaipur pel final ja què, és d’un estil que no em convenç. No dic que no m’agradi, però no em va. Com les seves germanes, estem davant una típica anglesa però amb tocs de modernitat. És una imperial pale ale ‘tal qual’, perquè Thornbridge fa la black IPA (Raven),i la imperial IPA (Halcyon). Per cert, em poso en recerca i captura de la Raven, a veure si una IPA negra m’entra millor. Segueixo amb la Jaipur. Deia que és una IPA anglesa ‘progessista’, ja n’utilitza llúpol americà per aconsegui més força en els aromes florals.

De color ataronjat i amb una transparència quasi cristal·lina, amb una subtil terbolesa. Una escuma blanca i força espesa amb bombolla fina que se redueix a una fina capa en breus instants, tot deixant rastre del seu suicidi al got. L’aroma és afruitat, molt proper al mango i acompanyat d’un cert toc resinós. Amb això certifico que el llúpol americà ha fet be la feina.
En boca recupero el gust afruitat de l’olfacte i una amargor moderada i prolongada. Acaba seca. De cos lleuger i baixa cabonatació és deixa beure fàcilment, malgrat ser fortament lupulada.


ALTRES CERVESES DE LA MATEIXA BROUERIA JA COMENTADES:

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *