OLD SPECKLED HEN

Tast fet el 7 agost 2012 per panxampla

Una Bitter Ale de 35 EBU i 5,2 graus que vaig pendre en el restaurant Feast de la petita població de Gorey, a l’illa de Jersey.

Ampolla blanca de 350 ml i amb una etiqueta de forma hexagonal, justament la mateixa forma de l’escut de la marca de cotxes MG. I no és que sigui una casualitat. La Old Specklen Hen (OSH) és va produïr per primer cop el 1979 per celebrar el 50 aniversari del trasllat de la fàbrica de MG de Cowley a Abington, lloc d’on era la fàbrica de cervesa i què l’any 2000 va ser comprada per la Greene King. OSH va ser el nom d’un cotxe de la fàbrica de 1927. El nom original d’aquell cotxe era “owld speckled ‘un”. Era el terme que s’utilitzava per anomenar el cotxe que servia per fer encàrrecs i com a demostració. El cotxe en qüestió era negre amb taques daurades, concretament un MG Featherweight Fabric Saloon, amb sostre de cel.lulosa i carroceria de fusta. I com passa sovint, una cervesa què es fa per commemorar alguna fita, el seu èxit fa que es converteixi en una cervesa permanent més enllà de la data determinada per la que fou feta.

L’aspecte es de color ambre, brillant i tonalitats vermelloses, am una escuma blanca amb un lleuger tó crema. Amb un aroma a toffe, afruitada i maltejada, és de les cerveses millor quilibrades entre l’amargor i la dolçor, però amb una retrogust sec al paladar.

Old Spleckled Hen, significa més o menys “gallina vella tacada”

Comentaris dels nostres seguidors

 1. Pingback: Feast | Petits Grans Plaers

 2. Joaquim Verde i Llorente 25 desembre 2013 at 8:32

  Benvolgut,

  saps si la puc trobar a Barcelona?

  Moltes gràcies!

 3. panxampla 25 desembre 2013 at 12:20

  Fa un temps la vaig veure en una botiga online, la uvinum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *