BOURBON

Tast fet el 7 setembre 2012 per panxampla

No us espanteu, res a veure amb la família de cognom similar…

Bourbon és el l’antic nom de la petita illa de Reunió a l’oceà índic, colonitzada pels francesos i independent des del 1979.

És una cervesa poc coneguda fora del seu àmbit i només la comercialitzen a França en petites quantitats. Jo la vaig comprar a un supermercat Leclerc de Saint Lô, i era l’última o única que hi havia al prestatge. 90 cèntims per la raresa.
L’ocell de l’etiqueta és un Dodo (denominació popular), ja extingit i essent precisament el seu nom oficial Bourbon. La cervesa era molt coneguda entre la població illenca gràcies a l’eslogan “La dodo lé la” (La dodo és aquí).La forma de l’ampolla recorda en certa manera les ampolles de licor de les antilles i ara em ve al cap una ampolla de curaçao, per exemple… Val a dir que les Brasseries de Bourbon és l’única fàbrica de cervesa de l’illa.

La cervesa en sí mateixa és de les més fresques i aromàtiques que he tastat. Afruitada i gens amarga. Només 3,5 graus d’alcohol per poder refrescar-nos els dies calurosos de l’estiu sense cap altra més pretensió que matar la sed, cervesa darrera cervesa.

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: Botí cerveser de les vacances 2012 | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *