El Sot del Morer

Tast fet el 4 juliol 2012 per panxampla

 

Situat a les afores de Sant Pol, el restaurant El Sot del Morer ha estat tota una sorpresa per a nosaltres. Haig de dir que la primera intenció era anar al Gran Sol, que potser és més conegut, encara que només sigui perque es veu millor quan passes pel davant i què, a més a més es un hotel. El Sot del Morer el trobem a la carretera N-II, tot surtint del poble cap a Calella a mà esquerra. En té una torre amb una teulada acabada en punxa com les típiques de les cases de bruixes dels contes. Val a dir que té un petit aparcament privat i la possibilitat de menjar a la terrassa, tot i què, el mobiliari és molt més senzill. Als mig dies fan menus.

La decoració i distribució de taules de l’interior està molt bé resolta i les separacions entre taules fa gaudir d’intimitat. La carta és molt variada però predominen els peixos i mariscs. També en fan de fideuàs. La carta de vins és més aviat curta.

Vàrem demanar per començar uns cargols amb punxes de mar fets a la brasa amb all i oli i unes cebetes arrebossades, amb salsa de romesco. No havia vist mai uns cargols tant grans! Eren XXL. I realment molt gustosos. Les cebetes com calçotets (en aquest cas, calçotet com a diminutiu de calçot…) També un encert.

De segon la meva dona va optar per un saltat de rap amb verduretes i llagostins. No se perquè, pero em recordàven la Gemma Mengual fent les seves acrobàcies. No se si veient la foto pensareu el mateix. Jo vaig demanar bacallà al romesquillo i espàrrecs. Potser la ració un pel petita. Només un troç d’un 10 cm d’ample. Per cert, els bacallans son especialitat. En tenen de moltes formes. (de cuinar).
Pels postres uns sorbets de llima i alfàbrega i un altre de llimona i marc de cava. Ull amb aquest… Son boles de llimona enfonsades en una sopa de marc de cava.. i heu begut vi per sopar, acabareu ben ‘penjat’.
I els cafès per oblidar. Moltes vegades sopem de gust però, el cafè mata el gust. No estava a l’alçada de la resta.

El que si és ben cert, és que tornarem.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *