Can Cuxart

Tast fet el 17 agost 2012 per panxampla

Restaurant al carrer de Costa i Cuxart, xamfrà amb Felip II, a Nou Barris. Antigament era conegut com el “Rincón de Aragón”. Fan menjars casolans, tapes casolanes, pollastres a l’ast, arrossos i el tradicional ‘cocido maragato’

Nosaltres vàrem anar un migdia d’estiu, en ple més d’agost, quan el sol castiga i la xafugor esgota. La terrassa està estatrègicament situada en un ample xamfrà, doncs a més de gaudir del propi tendall, aprofita l’ombra de l’edifici, què en aquelles hores tapa els raigos del sol. Igualment, l’aire corre sense entrebancs, donada l’amplada de l’avinguda de Felip II.
Pel que fa al menjar, per tractar-se d’un menu, vàrem sortir molt satisfets. Posen quantitat correcte i els àpats son de qualitat. Val a dir que el pa d’acompanyament son petites xapates i no les cobren apart, i això que vam repetir.
El cocido maragato és un dels més tradicionals de la comarca de la Maragatería (Província de Lleó), a la comunitat autònoma de Castella i Lleó, País del costat.Es tracta d’un bullit que tradicionalment alimentava als treballadors del camp en un sol menjar per a un dur dia de treball. El Cocido Maragato consta bàsicament dels elements del camp, sopa, col, cigrons i set carns. Es tracta d’un plat molt celebrat a Astorga o els pobles de la seva comarca com Castrillo dels Polvazares o Santiago Milles. Una de les característiques més ressaltades d’aquest cuit és que en els tres bolcades se serveix ‘a l’inrevés’, sent primer les carns del bullit, després les verdures, per acabar amb la sopa.

 

 

 

 

 

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *