La Bota del Racó

Tast fet el 10 febrer 2013 per panxampla

Un restaurant d’aquells anomenats típics. En aquest cas, català. Ja a fora l’escut de Jofre lo pilós ens dona la benvinguda.
La decoració és rústica, i amb molts motius què recorden la terra que habitem. A la sala principal d’abaix hi ha un mural molt gran amb el mapa del país en una versió antiga. El soterrani està dividit en quatre salons, dos dels quals semi privats. I és que l’arquitectura del local són els baixos d’un bloc de vivendes dels anys 60, quan encara els aparcaments privats no feien falta i per tant, s’aprofitava l’espai de la cimentació per locals, magatzems o sales de màquines.
La Bota del Recó està a l’Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, a Barcelona. La carta és mediterrània amb predomini de les carns a la brasa i les amanides. Fa molts anys que treballen i fa uns 30-40 anys eres famoses les seves racions generoses.
Nosaltres vàrem anar per cel.lebrar una calçotada familiar, ja que per motius que no venen al cas, no la podiem fer a Valls. El resultat va ser decebedor. Primer els calçots no estaven fets a la flama com seria normal, sino mig cuits, mig passats per la brasa, a més s’havien tallat totes els fulles de sobre i era una mica difícil d’obrir-los. Eren força dolços. Massa. La salsa tampoc res de l’altre món. Un punt negatiu és que no és una calçotada típica d’aquelles ‘sense fi’, sino que amb una safata d’una dotzena per parella s’acaba. I si demanes una altra, la pagues a preu de plat.
Pel que fà a les carns, fluix, fluix. Mitja botifarra, un quart de pollastre, un quart de conill i una costella, amb una rodanxa d’albergínia i mitja patata al caliu. Res a veure amb les calçotades que porten honrosament aquest nom.
I de postres, amb la crema catalana exhaurida, doncs gelats, flams, fruita a triar.
No dic que el restaurant fora dolent. Estic segur que un dinar de carta o de menú, el fan molt millor que la calçotada, festa gastronòmica catalana a la que tothom s’apunta a fer-ne per aprofitar el ganxo però amb resultats decebedors.

Sigues el primer en deixar un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *