Teremok

Tast fet el 19 novembre 2012 per panxampla

Un espai anunciat com a restaurant rus i ucranià, però que pel aspecte exterior sembla més aviat un bar d’un club social.

Està situat ben a aprop de l’antiga fàbrica de cervesa Damm. Són dos espais diferenciats. La zona ón és la barra del bar, què no té cap taula per seure i què podria ser una gran pista de ball, i a la dreta tenen muntat el menjador, molt fred sense cap decoració què ens porti ni que sigui virtualment a Rússia. Només un calendari xinès penjat d’una porta i un parell de posters. I això és la primera decepció. Res a veure ni tant sols un 1% del magnífic restaurant rus que vaig tenir l’oportunitat de visitar ara ja fa uns 20 anys a Hèlsinki, l’Alexander Nevski. Per aquella època deien que era el millor restaurant rus fora de Rússia. Encara recordo la textura del caviar de beluga…

La reserva la vam fer per endavant i amb un cupó de Groupon, pel qual supusadament teniem un menú desgustació pel 50% del preu original. Com tot avui en dia, és una presa de pel. El menu ‘groupon’ era un altre, adaptat al preu de la oferta.El menjador com deia abans és molt fred, cap decoració russa. Les taules de fusta blanca i les cadires d’skai blanc. La vaixella ikea combinat en cada moment el blanc amb el negre, alternat en plats i gots. Una mica obsesiu per part de la cambrera, que potser també era la propietària, una noia d’origen rus però nascuda a Ucraïna.

El menú, era el que era, no es podia modificar res.
Pels primers ens van portar una bateria d’entrants: Una ració de pa negre;

 pintxo d’shproti, o sardines fumades en oli;

vegetals marinats, com ara pebrot, cogombre, tomàquet i ceba;

no podia faltar l’ensaladilla russa, aquesta de veritat. Amb anet, que li dona un gust molt especial.

Després de les degustacions, va venir una sopa anomenada ‘kapusta‘, amb col de base i altres verdures i patates. Aquesta sopa és molt típica dels països de l’extint bloc del “Pacte de Varsòvia” i cada un té la seva pròpia variació.

De segon, ‘Golubtsi’, què és un rotllet de fulla de col farcida de carn picada i arrós.

I, per acabar un pastisset anomenat ‘Zefir‘ una mena de merengue extrany amb un gotet de vodka del bó, de l’autèntic. Llàstima del got, regal de la beguda mallorquina Tunel.

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: El Señorio | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *