La Fibula

Tast fet el 16 febrer 2013 per panxampla

La Fíbula, al carrer de Blai, en el Poble Sec de Barcelona, és un restaurant àrab ‘global’.

Amb global vull dir que se n’ofereixen menjars propis de tots els països (o quasi tots) àrabs i magrebins.A la carta, després del nom del plat, s’especifica la procedència.El local és un saló de té reconvertit a restaurant. És un lloc petit i molt ben aprofitat, tant, què és quasi impossible completar totes les taules perque al seure i moure les cadires cap endarrera, ocupem el lloc de la cadira de la taula del darrera. Per tant, estem en un local ben aprofitat i que fa goig veure les taules buides a l’entrar, d’estil marroquí però ben incòmode si s’omple de comensals. Sembla que sigui una norma no escrita per tenir més gent, com ens va passar a la Rosa del Desierto. Per cert, els serveis també són per cintures estretes i contorsionistes.

Vàrem anar per sopar i un dels plats ja el sabiem, la pastela de pollastre que tant bon sabor de boca em va deixar al restaurant sevillà Al-Medina. I què en aquest local m’ha decebut completament. Molt més petita i massa dolça. També el pollastre molt refet i condimentat.

Per l’altra segon un tajine de pollastre, amb poc gust a llimona, com hauria de ser en aquests plats. De primers, un formatge típic del Marroc, similar a un provolone fos en una caçoleta de fang, amb panses.

I una amanida anomenada ‘Magrebia’ feta de pebrots escalibats amb tomàquet i olivada. Molt fresca i gustosa. (foto capçalera) Pels postres, el típic té a la menta amb un pastisset àrab. En aquest cas, dues teteres per dues persones.Ah, també vaig pendre una cervesa marroquina, la Casablanca. Una lager suau amb més amargor que les nostres.

Comentaris dels nostres seguidors

  1. Pingback: CASABLANCA BEER | Petits Grans Plaers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *